Trio KFD

Fagéus Music

Konsert

 

Sevedebygdens Musikförening Vimmerby 14/10 2017 kl. 18

 

Trio Köhn - Fagéus - Derwinger

 

Jeanette Köhn, sopran

Kjell Fagéus, klarinett

Love Derwinger, piano

 

Henry Purcell (1659-1695) Music for a while Text: John Dryden - Nathaniel Lee

 

Fanny Mendelssohn Hensel (1805-1847) Nach Süden Text: Anonym.

 

Bohuslav Martinü (1890-1959) Sonatina för klarinett och piano.

 

Gösta Nystroem (1840-1966) Önskan Text: Ebba Lindqvist

Havet sjunger Text: Ebba Lindqvist

 

Emil Sjögren (1853-1918)

Alt vandrer Maanen sin Vej i Kvaell op. 13 nr.1

Text: Ernst von der Recke
Sopran, klarinett och piano

 

Paus

 

Edvard Grieg (1843-1907)
Et håb Text: J. Paulsen Andersen

Jeg elsker dig Text: H.C. Andersen

 

Karin Höghielm (f.1962) ”Memories of old trees “ (2016)

Solo för bassettklarinett Tillägnad Kjell Fagéus.

 

Edvard Grieg (1843-1907) Ur Opus 48

Hilsen Text: H. Heine

Verdens Gang Text: L. Uhland

I Rosentiden Text: J. W. Goethe

En Dröm Text: Fr. von Bodenstedt

 

Lars-Erik Larsson (1908-1986)
Tre stycken för klarinett och piano (1970)

Sonatina - Arioso - Jigg

 

Franz Schubert (1797-1828) Der Hirt auf dem Felsen


Text: Wilhelm Müller och Helmina von Chézy Sopran, klarinett, piano

 

Trio Köhn-Fagéus-Derwinger har musicerat ett stort antal år tillsammans med konserter runt om i landet. Därutöver har de som bakgrund framträdanden som duo Köhn-Derwinger och Fagéus-Derwinger.

•Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sångerskor. Hon är sedan länge en etablerad konsert-och opera-sångerska med engagemang världen över. Hon medverkar bl.a. på skivan ”Live”, med musik av Karin Rehnqvist, som vann Grammis för bästa klassiska album 2014 och på det nyutkomna albumet Lukaspassionen med musik av Rolf Martinsson och med text av Göran Greider och dirigent Gustaf Sjökvist. Jeanette är även en flitigt anlitad solist vid de allra högtidligaste av tillfällen.

 

Hon var solist vid det Kungliga bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling den 19 juni 2010 i Storkyrkan, Stockholm. Hon har även medverkat på Nobelprisbanketten, Astrid Lindgrens begravning, Anna Linds Minneshögtid, Minneshögtid för Tsunamikatastrofens offer, Riksdagens öppnande vid tre tillfällen, samt vid Kung Carl XVI Gustavs 60-årsfirande i Rikssalen. Guldmask-belönad för sin rolltolkning som Roxanne på Oscarsteatern i Stockholm. Hyllad för sin medverkan i Povel Ramels revyer Knäpp igen och Kolla Klotet samt för sina insatser i musikalerna Cyrano, Les Miserables, och Sommarnattens leende. Bland hennes utmärkelser finns vid sidan av Guldmasken även de prestigefyllda Jenny Lind- och Christina Nilsson- stipendierna samt Kungliga Musikaliska Akademiens stora utlandsstipendium. 2004 erhöll Jeanette Stockholms Stads Kulturstipendium.

 

Jeanette har sångpedagogexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har även studerat sång utomlands bl. a för Geoffrey Parsons i London och Warren Jones i New York. Förutom mångfaldiga TV och radio-inspelningar medverkar Jeanette som solist på ett 40-tal CD-inspelningar, varav tre egna skivor där prisbelönta ”Arkipelag” med Nordiska Romanser möttes av översvallande recensioner och utsågs av Svd som en av de tre bästa klassiska utgåvorna 2001. www.jeanettekohn.com

•Kjell Fagéus, klarinett – solist och kammarmusiker. Fagéus arbetar med några av Sveriges främsta musiker i kammarkonserter och inspelningar nationellt och internationellt. Han framträder också som solist med olika symfoni och kammarorkestrar. Fagéus spelar in radio, TV-program och har ett 20-tal CD-inspelningar som rönt stor uppskattning internationellt. Fagéus har tidigare varit anställd som soloklarinettist i Kungl. Hovkapellet, Operan under många år och som konsertmästare i Stockholms Blåsarsymfoniker.

 

Ett stort intresse och lång erfarenhet som pedagog leder till många seminarier och kurser i klarinettspel, kammarmusik och Artistisk Mental Träning som bl.a. innehåller ämnen som musikers yrkeskunnande, scenisk gestaltning och ledarskap. Han är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med solistdiplom, jetong och pedagogexamen. Juilliard School of Music i New York och vid Skandinaviska Ledarhögskolan, Örebro med högsta diplom i mental träning och coaching. Kjell kommer ursprungligen från byn Faggemåla utanför Silverdalen och har uppväxt och även senare bidragit till musiklivet i Vimmerbytrakten. Kjell och Love Derwinger har nyligen givit ut en CD med musik av tangomästaren Astor Piazzolla som på kort tid rönt stor uppskattning.

•Love Derwinger tillhör kretsen av Sveriges främsta pianister. Derwinger är känd för sin mångsidighet och varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och Lieder-repertoaren. Han debuterade 16 år gammal som solist i F. Liszts andra pianokonsert. Han har framfört många konserter i Europa, USA, Kanada, Japan, Mellanöstern och Sydamerika och deltagit i många prestigefyllda festivaler världen över. Derwinger har varit solist med flera av de största skandinaviska orkestrarna, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest i Haag, Radio Philharmonie Hannover des NDR, Philharmonia Orchestra m.fl och samarbetat med dirigenter som Myung-Whun Chung, Jun'ichi Hirokami, Paavo Järvi, Lev Markiz, Vassily Sinaisky och Leif Segerstam. Som dirigent har han framfört bl.a. Morton Feldmans opera ”Neither” och Mahlersånger tillsammans med Barbara Hendricks och kammarensemble. Han har gjort över 40 cd-inspelningar (BIS, cpo, Arte Verum m.fl.) och är sedan 1990 även delaktig i utformningen
 av de musikaliska programmen på ”FORUM Nutidsplats för kultur” i Stockholm.